4t

CURS 2017-2018  


Experimentem 👴👀

La setmana passada vam començar a tancar el projecte de "Les màquines" hem après moltes coses... Parlant de l'energia l'Ismael ens va portar molta informació. Vam acabar parlant de com ho podíem veure i experimentar nosaltres mateixos i vam agafar uns globus, trossos de paper i bolígrafs... Sabeu que va passar? Amb la fricció dels globus amb la nostra roba aconseguíem que es quedessin enganxats a les cadires sense cap tipus de suport i amb la fricció del bolígraf a la nostra roba aixecàvem trossos de paper... Mireu, mireu!! 
Scape Room: Salvem el nostre planeta!
LA SETMANA PASSADA VAM FER UN SCAPE ROOM MOLT DIVERTIT! L'AJUNTAMENT DE RUBÍ ENS VA PROPOSAR UN REPTE QUE VAM SOLUCIONAR AMB ÈXIT... SALVAR EL NOSTRE PLANETA I DE FORMA INDIRECTA FER-NOS CONSCIENTS DE LA IMPORTÀNCIA QUE TE RECICLAR I CUIDAR EL MEDI AMBIENT. 
AQUÍ TENIU ALGUNES FOTOS DE 4T A 😀

Abril 2017


POEMES COL·LECTIUS Durant part del primer trimestre i durant el segon, els alumnes de 5è han treballat la poesia a les sessions de biblioteca.A continuació us exposem una mostra de poemes que han realitzat de manera col·lectiva. Ha estat una bonica experiència per endinsar-se en el desconegut món de la poesia.Cantada Nadal 😎

Un tros de la cançó "És un desig" 4t A. Ho pengem una mica tard, però tot i així, esperem que us agradi!!  😀
Can Xercavins 

El 21 de novembre el alumnes de 4t A vam anar de sortida a Can Xercavins. Vam descobrir moltes coses que desconeixem sobre el passat de Rubí. Ens va semblar molt interessant i vam respirar aire pur!! SORTIDA AL MONTSENY

El 26 d'octubre els alumnes de 3r i 4t vam anar al Montseny a veure el paisatge de la tardor. Vam fer un taller de toca- toca i una passeja pel bosc. Per veure més fotos cliqueu la foto! 


Dimecres, 24 de maig de 2017


 TALLER POSTURAL


    Com que havíem tractat temes de salut en l'activitat globalitzada de l'esport, vam decidir fer una activitat relacionada amb l' higiene postural per tal de fer prevenció sobre mals hàbits quotidians que repercuteixen directament en la salut de la nostra esquena. Han vingut dues especialistes en el tema que, a través d'un joc, ens han explicat tot allò imprescindible per no patir mals d'esquena innecessaris.

https://goo.gl/photos/G68GkoEwBzQCx7VHA


   
Dijous, 11 de maig de 2017

 TALLER DE RÀDIO

      El dimarts i el dimecres vam fer un taller de ràdio a l'escola i vam fer de veritables periodistes. Ens ho vam passar molt bé i vam ser molt "professionals". Amb l'ajuda del Manel vam parlar de diversos temes: des de què fem a l'escola fins a recomanacions de llibres i pel·lícules. Aquí us deixem l'enllaç amb els programes que vam gravar. Esperem que us agradi!

 


https://goo.gl/photos/nfw7AqqbU48NqCvv8 Març del 2017


 DIVERSITAT FUNCIONAL


      Durant un parell de setmanes del mes de març hem fet vàries activitats per treballar la diversitat funcional, un terme que intenta substituir al de discapacitat o minusvalia.Al final hem arribat a la conclusió que no hi ha persones poc capaces, si no, diferents maneres de fer les coses.
https://goo.gl/photos/5VbXMUgkNxLKDKZc6

 
 Dilluns,28 de febrer de 2.017


 CARNAVAL!!!

  
     Tot i que ha estat un Carnaval passat per aigua, hem gaudit força d'aquest dia. Visca la festa i la gresca!!!
https://goo.gl/photos/ureCAcpzUqoRCg7EA

 


Dijous,16 de febrer de 2.017

EXPERIMENTEM!!


       Durant aquesta setmana hem continuat amb la dinàmica de ser petits científics i hem fet un experiment ben senzill que ens ha permès fer-nos una imatge del camí que fa el menjar des que entra al nostre cos fins que surt.En aquesta simulació hem pogut veure com el menjar es barreja amb els àcids i com el nostre intestí absorbeix els nutrients que li proporciona el menjar al nostre cos.
https://goo.gl/photos/EhXfBVyxFzu97gQFA
 
 
  

Dimarts,14 de febrer de 2.017

SORTIDA AL MÓN SANT BENET


       Aquest dimarts hem anat al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages,i hem vist com la cuina i la ciència van de la mà en moltes ocasions. Hem fet oli de xocolata, mató i esferificacions amb suc de préssec.A més a més, també hem vist que hi ha elements que no es poden barrejar, com l'oli i l'aigua, a no ser que els hi afegim un emulsionant. Tot plegat molt estimulant. I per rematar la jugada hem gaudit del paratge de la zona i hem jugat en un bosquet que ens oferia moltes possibilitats de joc. Ha estat fantàstic!

https://goo.gl/photos/e1Q8dNaKCznhT5WM8
 Dimecres i dijous, 8 i 9 de febrer de 2.017


 L'ESPORT ÉS SALUT


      Durant aquest trimestre hem començat a treballar l'activitat de "L'esport és salut". El nostre objectiu, a part de treballar continguts curriculars relacionats amb el tema,  és transmetre als nostres alumnes la importància de realitzar activitat física en la nostra vida diària. Què millor manera de viure tot això, que anant a la Zona Esportiva Municipal de  Can Rosés i passant un matí genial gaudint de les instal·lacions i de les activitats que ens ha proposat l'Àlex, el tècnic d'esports de l'Ajuntament de Rubí. 

https://goo.gl/photos/WmBrPNknKNG9BsT58
 

 
Dimarts10 de gener de 2.017
EXPERIMENTEM!!!     En la nostra intenció de continuar aprenent, cada un de nosaltres s'ha convertit en un petit enginyer i hem construït una màquina simple: la catapulta. L'hem construït, hem elaborat hipòtesi sobre que passaria si llencéssim objectes diferents i hem comprovat les hipòtesi que havíem formulat. En definitiva hem après coses noves i ens hem divertit molt.

Dimecres, 30 de novembre de 2.016

 

MUSEU D'HISTÒRIA DE SANT BOI 

     Per fi hem pogut tornar al Museu de Sant Boi i hem après un munt de coses sobre els romans. Ens han explicat la història del Germanus i la Primitiva, dos esclaus romans que van viure a Sant Boi fa molts i molts anys. A més a més, hem fet dues activitats que ens han permès situar-nos encara més en aquella època: una poció d'amor i un malefici o benedicció. Tot plegat ens ha agradat molt.

https://goo.gl/photos/mqaruBLK6En2gksc6
 


Divendres, 8 de novembre de 2.016TERMES ROMANES DE SANT BOI 

     Tot i que hi ha hagut canvis pel que fa  al plantejament de l'activitat que teníem programada inicialment,hem gaudit de veure en directe les restes romanes d'unes termes que pertanyien a una família que va poblar la zona fa molt i molts anys.


Divendres, 28 d'octubre de 2.016MASTERXEF HALLOWEEN!! 


   El curs passat vam fer magdalenes de moniato per celebrar la Castanyada i aquest curs hem fet uns "plats de por" relacionats amb Halloween. Hem fet equips, hem treballat de forma cooperativa i les nostres creacions han estat fantàstiques. Ens ho hem passat genial!


 
https://goo.gl/photos/ifA4j97QYD81pFjv5
Divendres, 28 d'octubre de 2.016


MURAL DE TARDOR


     Fa dies que ha arribat la tardor i és per això que, durant les sessions de plàstica d'aquest mes, ens hem dedicat a fer un mural dedicat a aquesta estació aplicant diverses tècniques. Aquí us deixem una petita mostra.
Dilluns, 3 d'octubre de 2.016

VA DE ROMANS!


  Benvolgudes famílies, us presentem els noms de les classes que ens acompanyaran al llarg del curs. Ens hem centrat en els romans i el seu territori i ens van sorgir els noms de les següents ciutats romanes: Barcino, Emporion, Ilerda, Gerunda i Tarraco.
  
  Després d'una votació democràtica i de fer un triple desempat, els resultats van ser els següents:

4t A: Tarraco (Tarracovens)
4t B: Emporion (Emporions)
4t C: Barcino (Barcurians)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada